Vol druk op de ketel in Overijssel: Prima, laat maar komen
Tegen Cambuur wil PEC Zwolle negatieve spiraal doorbreken

Vol druk op de ketel in Overijssel: "Prima, laat maar komen"

05-03-2015 11:18
5

PEC Zwolle zit in een negatieve spiraal, die trainer Ron Jans uiteraard liever vandaag dan morgen doorbroken ziet. Zaterdag treft de winnaar van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal SC Cambuur, misschien met Tomás Necid aan de aftrap.

PEC Zwolle staat er op zich nog steeds goed voor met een zesde plek, maar de laatste vier duels gingen allemaal verloren. Daardoor is er meer druk komen te staan op de aanstaande wedstrijd in eigen huis, zaterdagavond. "Prima, laat maar komen", zegt Jans onomwonden tegen Voetbal International.

"Wij willen ons voor de play-offs om Europees voetbal plaatsen door bij de eerste zeven te eindigen. Nu staan we zesde, dus we moeten oppassen. We moeten nu onze slag gaan slaan, want van de volgende vier wedstrijden spelen we er drie thuis", weet de Zwolse succestrainer.

Tomás Necid
PEC Zwolle kan Tomás Necid tegen nummer acht Cambuur weer langer inzetten dan vorige week. De Tsjechische spits komt terug van een voetblessure en speelde tegen Vitesse drie kwartier. Mogelijk dat hij zaterdag weer kan starten. Voor Jans is dat een opsteker, want de problemen liggen voorin met drie goals in de laatste vier duels.

"Daar loop het momenteel niet goed. Als dat gebeurt, ga je achterin ook meer fouten maken. Daarnaast zie je dat spelers toch wat eerder gaan twijfelen na een paar nederlagen", vertelt Jans, die metaforisch is over Necid. "Het blijft elke dag twee minuten langer licht, heb ik begrepen. En zo is het bij Necid ook. Elke dag komt er een minuut of twee bij, dus per week kan hij het veertien minuten langer volhouden tijdens wedstrijden."