De Boer laat talent links liggen na werkweigering op feestdag: Een schande
"Echt zonde"

De Boer laat talent links liggen na werkweigering op feestdag: "Een schande"

05-03-2015 12:32
7

Ilan Boccara speelde tweeënhalf jaar lang bij Ajax, maar zijn verblijf in Amsterdam kwam nooit van de grond. Daar zouden echter geen sportieve redenen aan ten grondslag hebben gelegen. "Ik vind het een schande wat er met Ilan is gebeurd bij Ajax."

Ajax nam de inmiddels 21-jarige Boccara in de zomer van 2012 over van Paris Saint-Germain. De transfer werd geregeld door Michael van Kinsbergen, die een paar weken later algemeen directeur van Ajax werd. "Ilan kwam vervolgens niet aan spelen toe bij Ajax, om redenen die niks met voetbal te maken hadden", vertelt Guido Boccara, de broer van de middenvelder, aan Ajax Showtime.

Wedden

Meer odds

"Van Kinsbergen is de neef van de moeder van Ilan en mij. Zijn aanstelling als directeur bij Ajax was niet in het voordeel van Ilan. Frank de Boer vond het niet prettig dat een speler familie was van de nieuwe baas. Daarnaast was bij de contractonderhandelingen van Ilan door Van Kinsbergen afgesproken dat Ilan niet hoefde te spelen tijdens Jom Kippoer, de belangrijkste joodse feestdag van het jaar. De Boer vond dat niks."

Boccara maakte in september 2012 zijn debuut voor Ajax in de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. De Boer wilde de week erop weer gebruik maken van de middenvelder, maar dat viel samen met Jom Kippoer. Boccara weigerde te spelen en de Ajax-trainer riep hem vervolgens nooit meer op. "Echt zonde. Ik weet zeker dat Ilan de kwaliteiten had voor Ajax." Het contract van Boccara werd dinsdag ontbonden.