FC Twente moet nog aftikken voor Ziyech: Geen betalingsachterstand
Tukkers gaan volgens Van den Belt voldoen aan gemaakte afspraken

FC Twente moet nog aftikken voor Ziyech: "Geen betalingsachterstand"

05-03-2015 13:22
12

Vier miljoen euro kostte Hakim Ziyech, die van sc Heerenveen naar FC Twente verkaste ondanks dat de Tukkers onder curatele staan bij de KNVB. De Friezen hoeven echter niet bang te zijn dat het geld niet binnenkomt, bezweert de nieuwe financieel directeur Gerald van den Belt.

FC Twente zit in financieel zeer zwaar weer, maar volgens Van den Belt gaat de club 'gewoon' aan de verplichtingen voldoen. Heerenveen ziet de miljoenen voor Ziyech dus tegemoet. "Dat gaat conform de gemaakte afspraken. Er is geen betalingsachterstand", zegt de voormalig bestuurder van SC Cambuur tegen de Leeuwarder Courant.

De transfer van Ziyech was in de zomer ook al het onderwerp van een relletje. De begaafde technicus was al vastgelegd, terwijl de KNVB officieel nog geen toestemming had gegeven. De bond deelde daarop een geldboete uit aan FC Twente.

Woensdag werd bekend dat de Tukkers niet aan de voorwaarden in het plan van aanpak hadden voldaan. FC Twente kreeg daarvoor drie punten aftrek als straf. Van den Belt, die net begonnen is aan zijn nieuwe taak, heeft de taak om de club weer gezond te maken. Bij zijn vorige werkgevers FC Zwolle en Cambuur slaagde hij daar glansrijk in.