'Chelsea troeft Ajax af; toptalent belandt alsnog in Eredivisie'
Talent maakt voor drie miljoen transfer

'Chelsea troeft Ajax af; toptalent belandt alsnog in Eredivisie'

05-03-2015 16:24
7

Vitesse plukt mogelijk weer de vruchten van de samenwerking met Chelsea. De Londenaren hebben volgens de Daily Mail een toptalent opgepikt in Roemenië.

Chelsea heeft naar verluidt de slag om Cristian Manea gewonnen. De zeventienjarige rechtsback staat te boek als het grootste talent van Roemenië en maakt in de zomer de overstap naar Londen. De koploper van de Premier League maakt drie miljoen euro over naar zijn club Viitorul Constanta.

Wedden

Meer odds

Manea debuteerde vorig jaar in mei al in de nationale ploeg van Roemenië, tijdens de oefeninterland tegen Albanië. Dat wekte de interesse van tal van Europese topclubs, waaronder Ajax. De Amsterdammers hadden net als Arsenal en Udinese interesse, maar zijn nu dus afgetroefd door Chelsea. Het is de tweede keer in 24 uur dat Ajax naast een talent grijpt.

De verwachting is dat Manea spoedig zijn handtekening gaat zetten onder een vijfjarig contract. Omdat hij in eerste instantie niet in aanmerking komt voor speelminuten in de hoofdmacht van Chelsea, lonkt een verhuurperiode. Vitesse en Real Mallorca komen in aanmerking.