Kort contract, lange termijn: 'Als er geen klik is, zitten we elkaar niet in de weg'
Aalbers was in het verleden actief als speler en technisch directeur bij NEC

Kort contract, lange termijn: 'Als er geen klik is, zitten we elkaar niet in de weg'

05-03-2015 16:28

Willem II heeft een nieuwe technisch manager. Carlos Aalbers tekende donderdag een contract voor een jaar bij de Tilburgers. Een van zijn doelen is meer lokale voetballers naar de club halen.

Aalbers was in het verleden actief als speler en technisch directeur bij NEC (zie foto) en begint over ruim twee weken aan zijn taak bij de Tricolores. "Een stabiele Eredivisionist worden en investeren in de voetbalacademie, dat is de uitdaging die ik voor me zie bij Willem II", wordt Aalbers door Voetbal International geciteerd tijdens zijn presentatie.

Behalve het actief zijn in de Eredivisie, heeft Aalbers voor zichzelf nog een doel opgesteld. "Ik zou het mooi vinden als er straks meer spelers uit de regio Tilburg het eerste elftal van Willem II halen. Dat is een belangrijk speerpunt. En daar ga ik me vol voor inzetten." Directeur Berry van Gool geeft aan blij te zijn met Aalbers. "We hebben met een aantal kandidaten gesproken, maar denken dat Carlos de beste kandidaat is met de ervaring die hij heeft opgedaan en de prestaties die hij geleverd heeft bij NEC."

Lange termijn
Aalbers is gehaald voor de lange termijn, maar heeft een kort contract. Vreemd? "Nee. In principe blijft Carlos hier twee jaar. En als er geen klik is, hoeven we elkaar na een jaar niet meer in de weg te zitten. Maar van dat laatste ga ik niet uit", aldus Van Gool.