Domper voor ADO: gewaardeerde basiskracht en international wordt geopereerd

Domper voor ADO: gewaardeerde basiskracht en international wordt geopereerd

05-03-2015 16:39

ADO Den Haag komt donderdag met slecht nieuws. Het kan de komende tijd geen beroep doen op Wilfried Kanon. De verdediger en basisspeler moet een operatie ondergaan.

Daardoor kan ADO voorlopig geen beroep doen op Kanon. De 21-jarige Ivoriaanse verdediger heeft een meniscusblessure opgelopen. Hij wordt vrijdag geopereerd aan de gekwetste knie, melden de Hagenezen op de eigen website. Het is nog niet te zeggen hoe lang Kanon is uitgeschakeld. De linkspoot kwam dit seizoen tot nu toe tot vijftien wedstrijden in de Eredivisie.

Kanon won begin februari nog de Afrika Cup met Ivoorkust. Hij gaf destijds tegen het Algemeen Dagblad al aan dat hij grote stappen heeft gemaakt. "Het is heel snel gegaan. Ik dank God voor deze ervaring", aldus Kanon. Mogelijk brengt het hem veel moois. "Ik kijk nog niet naar de toekomst. Ik ben blij om weer terug te zijn bij ADO."

Kanon zal gemist worden in Den Haag, want de ploeg van trainer Henk Fraser bungelt onderin de Eredivisie en heeft 28 punten behaald uit 25 wedstrijden.