Nieuwe misdragingen druppel: verbod op uitfans bij Klassieker blijft van kracht
Problemen in het verleden tussen de supporters van Feyenoord en Ajax zijn er debet aan

Nieuwe misdragingen druppel: verbod op uitfans bij Klassieker blijft van kracht

05-03-2015 17:45
12

De fans van Feyenoord en Ajax hebben pech: burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam ziet het niet zitten om uitsupporters toe te laten tot De Klassieker.

Problemen in het verleden tussen de supporters van Feyenoord en Ajax zijn er debet aan dat de lokale autoriteiten hebben besloten geen uitfans meer toe te laten tijdens De Klassieker. Donderdag zei Aboutaleb tijdens de commissie Veilig van de gemeenteraad in Rotterdam dat het niet gaat gebeuren.

De gebeurtenissen van de laatste weken, waarbij Feyenoord-fans zich in Rome voorafgaand aan het Europa League-duel AS Roma-Feyenoord ernstig misdroegen, speelden mee in deze beslissing, weet RTV Rijnmond. De uitvakken tijdens wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn intussen al vijf jaar leeg gebleven nadat er rellen ontstonden tussen hooligans van beide clubs.

In 2014 werd er al eens gesproken over een eventuele terugkeer van uitsupporters tijdens deze wedstrijden, maar ook toen werd het verbod gehandhaafd. Dat kwam weer door het wangedrag van Ajax-fans tijdens de bekerfinale in De Kuip tegen PEC Zwolle.