Ajax krijgt advies: 'Alle moeite doen voor Ajax-speler met branie, met show'
"Een typische buitenspeler van Ajax, talentvol en onberekenbaar"

Ajax krijgt advies: 'Alle moeite doen voor Ajax-speler met branie, met show'

06-03-2015 07:14
1

Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Thulani Serero, Davy Klaassen, Lasse Schöne en Anwar El Ghazi hebben al een handtekening gezet onder een nieuw contract bij Ajax. Ricardo Kishna deed dat nog niet. De buitenspeler heeft nog een contract tot medio 2016, met voor Ajax een optie op nog een jaar. Voormalig buitenspelers adviseren Ajax echter wel snel tot een akkoord te komen met Kishna.

"Ajax moet daar snel en serieus werk van maken", zegt Piet Keizer tegenover het Algemeen Dagblad. De legendarische linksbuiten is zeer kritisch op Ajax en de Ajax-aanvallers, maar in Kishna ziet hij 'iets'. "Hij heeft een goede actie en voorzet, snelheid, overzicht en gaat nog scoren ook. Nou, dan moet je de rest maar voor lief nemen."

"Hoewel Kishna nog alles moet bewijzen, staat zijn talent vast', zegt Tscheu La Ling. "Een typische buitenspeler van Ajax, talentvol en onberekenbaar. Maar Ajax betaalt zijn salaris en bepaalt zijn toekomst. Je mag als aanvaller best acties laten mislukken en je mag ook wel eens de kont tegen de krib gooien, maar Frank de Boer bepaalt wie er speelt, niet de zaakwaarnemer of speler zelf. Als er te veel gezeur is, verdwijnt de klik vanzelf. En dan kun je je als club afvragen of je wel zoveel energie en moeite moet stoppen in een speler die straks weg is."

Ook Andy van der Meyde zou het wel weten als hij het voor het zeggen had in Amsterdam. "Ik weet niet precies hoe moeilijk de verhoudingen zijn, maar als ik Kishna was zou ik zeker nog een paar jaar bij Ajax blijven. Goed voor zijn ontwikkeling. Hij is jong, moet constanter worden, maar kan een grote worden. Aan de andere kant moet Ajax ook alle moeite doen om hem te behouden. Hij is een echte Ajax-speler met branie, met acties, met show. Voor hem komt het publiek naar het stadion."