Druk voor Nederlander: Alleen bezig met de dingen die ik wel kan beïnvloeden
Altijd druk in Bundesliga: "Niet alleen als je onderaan staat, maar ook als je bovenaan staat"

Druk voor Nederlander: "Alleen bezig met de dingen die ik wel kan beïnvloeden"

06-03-2015 07:54

Huub Stevens zit op de schopstoel bij VfB Stuttgart. De Nederlandse oefenmeester werd eerder dit seizoen aangetrokken om de Duitse club in de Bundesliga te houden. Na 23 wedstrijden is Stuttgart echter hekkensluiter. Vrijdagavond speelt het een uiterst belangrijk duel met Hertha BSC, een ploeg die vijf punten voorsprong heeft en op een veilige plaats staat.

Vorig seizoen lukte het Stevens om Stuttgart als interim-trainer in de Bundesliga te houden. Dit seizoen kreeg hij dezelfde taak na het ontslag van Armin Veh. Het gaat nu echter minder dan vorig jaar. "Bij mijn komst heb ik al gezegd dat het niet zo gemakkelijk zou zijn", zegt Stevens in De Telegraaf.

In aanloop naar het belangrijke duel laat Stevens zich niet afleiden door alle speculaties over zijn aanstaande vertrek. "Geloof me, er is altijd druk als je in de Bundesliga werkt. Niet alleen als je onderaan staat, maar ook als je bovenaan staat. Er spelen zo veel dingen waar je geen invloed op hebt. Daarom houd ik me alleen bezig met de dingen die ik wel kan beïnvloeden."

Er gaan nu verhalen dat Stevens na het duel met Hertha BSC, ongeacht het resultaat, het veld moet ruimen. Stuttgart heeft in de persoon van Alexander Zorniger al een vervanger klaar staan.