'Rutten moet veel water bij de wijn doen als hij aan de slag wil bij FC Twente'
Rutten en Ten Hag kunnen na samenwerking in seizoen 2007/2008 weer samen aan de slag

'Rutten moet veel water bij de wijn doen als hij aan de slag wil bij FC Twente'

06-03-2015 09:09
4

FC Twente moet zich na zware weken zien te herpakken. De club zit in zwaar weer, maar kijkt tijdens het opruimen van de puinhoop ook naar de toekomst. Fred Rutten, die na dit seizoen afscheid neemt als trainer van Feyenoord, is in beeld als technisch directeur. De kans dat de club uit Enschede snel met nieuws over zijn aanstelling komt is echter klein.

Rutten werd al voor hij bekend maakte te stoppen bij Feyenoord in verband gebracht met FC Twente. Het ene moment als nieuwe trainer van de Tukkers, het andere moment als beoogd technisch directeur. Volgens De Telegraaf is Rutten in beeld voor die functie nadat Cees Lok daarvan afzag en vertrok. FC Twente en Rutten zijn echter - nog - niet met elkaar in gesprek.

Volgens de ochtendkrant is het ook maar de vraag of Rutten wel zin heeft in de specifieke rol bij de club waar hij eerder als trainer actief was. Hij vertrekt bij Feyenoord omdat hij de mogelijkheden mist om de nationale top te bereiken, de huidige ontwikkelingen in Enschede zorgen ervoor dat men daar helemaal niet aan de top denkt. Bovendien zal hij qua salaris flink wat water bij de wijn moeten doen, als directeur zal hij niet meer dan 250.000 euro gaan verdienen.

Wat mogelijk wel een rol kan spelen in de keuze van Rutten, is de mogelijke aanstelling van Erik ten Hag. In het seizoen 2007/2008 was de huidige trainer van het belofteteam van Bayern München assistent onder Rutten. Ten Hag wordt gezien als mogelijke opvolger van Alfred Schreuder, die momenteel eindverantwoordelijke is bij de huidige nummer negen van de Eredivisie.