Argentijnen eren Van Gaal met groot artikel in krant: 'Thank You, Louis'
"Hij doet het op de training heel erg goed"

Argentijnen eren Van Gaal met groot artikel in krant: 'Thank You, Louis'

06-03-2015 09:20
4

Angel Di Maria startte sensationeel aan zijn periode bij Manchester United, maar de laatste maanden is hij compleet van de radar verdwenen. Louis van Gaal houdt echter vertrouwen en daar is men in Argentinië dankbaar voor.

Van Gaal weekte Di Maria in de zomer voor tachtig miljoen euro los bij Real Madrid, Een toptransfer, maar in werkelijkheid is er na een ijzersterk begin nog maar weinig van de dribbelaar over. Door zijn zwakke spel gaan steeds meer stemmen op voor een reserverol voor Di Maria. Van Gaal gaat daar hoe dan ook niet in mee.

De Nederlandse manager van United blijft Di Maria gebruiken. Dat wordt met gejuich ontvangen in Argentinië. De krant Olé, dat de verrichtingen van de internationals op de voet volgt, wijdt vrijdag een groot artikel aan Van Gaal. 'Thank You, Louis', klinkt het. 'Bedankt dat je vasthoudt aan Di Maria. Hij komt er weer bovenop.' In Engeland is er juist veel kritiek op de tactische keuzes van Van Gaal.

Di Maria, vorig jaar nog uitgeroepen tot beste speler in de Champions League-finale, krijgt intussen ruim de tijd om te wennen aan het Engelse voetbal. Van Gaal: "Hij doet het op de training heel erg goed, maar is nog niet gewend aan de hoge intensiteit van de Premier League. En het is ook een cultuurshock natuurlijk."