Schreuder laat zeventienjarige groeibriljant na kans toontje lager zingen
"In de basis is alles anders"

Schreuder laat zeventienjarige groeibriljant na kans toontje lager zingen

06-03-2015 10:33
18

Bilal Ould-Chikh mocht het de laatste weken laten zien in de basis van FC Twente, maar ook het zeventienjarige talent was niet het antwoord op de malaise in Enschede. Alfred Schreuder is niet tevreden.

Ould-Chikh maakte na de winterstop als verrassingselement veel indruk. Een aantal wedstrijden in de basis had echter niet gewenste effect. De aanvaller moet voorlopig weer een toontje lager zingen. "Bilal heeft ervaren dat in de basis alles anders is. Hij heeft even gedacht: 'Ik kan makkelijk meespelen, ik laat het wel even zien'", aldus Schreuder tegen TC/Tubantia.

De Twente-trainer ligt er hoe dan ook niet wakker van. "Hij is als eerstejaars A-speler in de Eredivisie gekomen. Dat is een grote stap. Het is voor hem goed om dit te ervaren."

In de competitiewedstrijd van Twente bij Willem II (vrijdagavond) zit Ould-Chikh op de bank, naast onder meer Kyle Ebecilio. Door de enkelblessure van Jesus Corona ligt er een basisplaats voor Shadrach Eghan in het verschiet. Ryo Miyaichi keert waarschijnlijk terug in de wedstrijdselectie.