Ajax kan hoop op Milik laten varen: deur staat wijd open voor Zivkovic
Pool niet op training

Ajax kan hoop op Milik laten varen: deur staat wijd open voor Zivkovic

06-03-2015 11:02
14

Frank de Boer kan zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior geen beroep doen op Arek Milik. De spits van Ajax ontbrak vrijdag op de training.

Dat duidt erop dat Milik niet op tijd fit is voor het competitieduel van zondag in de Arena. Milik raakte vorige week geblesseerd aan zijn hamstring tijdens de topper tegen PSV (1-3). Gevreesd werd voor een herstelperiode van vier tot zes weken, maar de spits kwam goed weg.

Wedden

Meer odds

De wedstrijd tegen Excelsior komt echter te vroeg. Hij trainde vrijdag niet mee met de selectie en werkte binnen aan zijn herstel. De verwachting is dat Milik volgende week donderdag in de Europa League-heenwedstrijd tegen Dnipro Dnipropetrovsk wél inzetbaar is.

De blessure van Milik opent de deur voor Richairo Zivkovic. De spits zwemt de laatste weken tussen de bank en tribune, maar De Boer zal hem tegen Excelsior waarschijnlijk niet over het hoofd zien. Kolbeinn Sigthórsson is nog steeds geblesseerd, terwijl Lasse Schöne niet langer een optie lijkt voor een plek in de spits.