PSV kan handelen en 'beste speler van Eredivisie' definitief inlijven
"Hij is graag bij ons"

PSV kan handelen en 'beste speler van Eredivisie' definitief inlijven

06-03-2015 14:25
12

Het is goed mogelijk dat Andres Guardado ook volgend seizoen voor PSV voetbalt. De middenvelder, door kenners bestempeld als beste speler van de Eredivisie, heeft het namelijk prima naar zijn zin in Eindhoven. Er zou een meerjarig contract klaarliggen.

Rik Elfrink, journalist van het Eindhovens Dagblad, laat op Twitter weten dat Phillip Cocu 'positief gestemd is over het behoud van Guardado'. De titelfavoriet, huidige koploper van de Eredivisie, is nog niet tot een akkoord gekomen met Valencia.

De 28-jarige Mexicaan staat namelijk onder contract bij de Spanjaarden. Dit seizoen huurt de Eindhovense formatie de middenvelder van Valencia, waar Guardado in twee seizoenen tijd tot 38 optredens in competitieverband kwam.

Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, maakt op Twitter melding van het feit dat Guardado het prima naar zijn zin heeft bij PSV. "Hij is graag bij ons", aldus Cocu over de middenvelder. Aanvankelijk stelde het ED dat PSV pas met Valencia wilde onderhandelen als Guardado ook daadwerkelijk wilde blijven. Nu dat het geval lijkt, kan PSV gaan onderhandelen.

"Ik heb er een goed gevoel over", aldus Cocu tegenover Voetbal International. "Andres kijkt niet primair naar het geld, dan was hij hier waarschijnlijk niet eens geweest. Het is een liefhebber die waarde hecht aan de manier van werken hier en zijn rol in het elftal. Dat bevalt hem goed."