In het kort: zesklapper voor Marseille, Limburgs gevecht prooi voor MVV

In het kort: zesklapper voor Marseille, Limburgs gevecht prooi voor MVV

06-03-2015 22:48
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Marseille ruim langs Toulouse
Olympique Marseille heeft op overtuigende wijze een bezoek aan Toulouse tot een goed einde gebracht. De ploeg van coach Marcelo Bielsa zegevierde met maar liefst 1-6. De doelpunten van l'OM kwamen op naam van Michy Batshuayi (twee), Baptiste Aloe, Francois Moubandje (eigen doelpunt), André Ayew en André Gignac. Marseille komt door de zege op één punt van koploper Olympique Lyon, dat dit weekend nog in actie komt. Toulouse verkeert met de huidige achttiende plaats in degradatienood.

MVV ruim langs Fortuna
MVV heeft vrijdagavond in de onderste regionen van de Jupiler League de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard met ruime cijfers gewonnen. De ploeg uit Maastricht zegevierde in de uitwedstrijd met 3-0. De treffers kwamen op naam van de Belgen Davy Brouwers, Stef Peeters en Jordy Croux. Door de zege belandde MVV op 28 punten, vijf meer dan Fortuna.

FC Oss, dat zich vorige week verzekerde van de derde periodetitel, was met 3-2 te sterk voor FC Emmen. Voor de Brabantse bezoekers kwamen Teije ten Den, Justin Mathieu en Genaro Snijders tot scoren. De thuisploeg scoorde in de laatste minuten via Roland Bergkamp en Cas Peters. FC Oss kwam in punten op gelijke hoogte met nummer vijf FC Emmen, dat over een beter doelsaldo beschikt.

VVV-Venlo kwam als nummer zeven op twee punten van FC Emmen dankzij een overwinning van 3-0 bij Telstar. Melvin Platje, Abdelaziz Khalouta en Randy Wolters scoorden in de slotfase voor de Limburgers.

ADO stelt Wigt aan als directeur
Jan Willem Wigt neemt bij ADO Den Haag voorlopig de taken over van directeur Maarten Fontein, die woensdag opstapte uit onvrede over het beleid van de nieuwe Chinese clubleider Wang Hui. Wigt is sinds 2011 lid van de raad van commissarissen van de Haagse eredivisieclub. "Hij is bekend met de structuur en organisatie van ADO'', liet de Haagse club vrijdagavond op de website weten.

Wigt rekent erop dat op Wang Hui op korte termijn een nieuwe directeur zal benoemen. Volgens de Chinese topman heeft de aanstelling van een opvolger van Fontein de nodige prioriteit.

Van Basten betrokken bij ongeluk
Marco van Basten heeft donderdag bij het Olympisch Stadion in Amsterdam een fietser aangereden. Het slachtoffer meldde dit vrijdag zelf aan RTL Boulevard. Van Basten heeft na het ongeluk nog met de persoon in kwestie gebeld om te vragen hoe het ging. De fietser maakt het goed.

De Wolf interim-trainer
John de Wolf gaat per direct aan de slag bij Excelsior Maassluis. De oud-verdediger van onder meer Feyenoord maakt het seizoen bij de Topklasser af als interim-coach. De Wolf vervangt Cesco Agterberg, die eerder deze week op straat werd gezet door de Zuid-Hollandse club. De Wolf zat zonder club sinds zijn vertrek bij Sparta afgelopen winter.

Zaak Vorm

FC Utrecht hoopt nog dit seizoen duidelijkheid te hebben over ‘de zaak Michel Vorm’. De Utrechters menen nog geld tegoed te hebben van Swansea City, dat Vorm via een spelersruil van de hand deed. Op die manier hoopten de Swans onder het overeengekomen doorverkooppercentage uit te komen. “We hebben onze laatste verklaring ingeleverd en hopen voor het einde van het seizoen op een uitspraak”, zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in De Telegraaf.

Dost de beste
Bas Dost is uitgeroepen tot de beste Bundesliga-speler van februari. De Nederlandse spits van VfL Wolfsburg scoorde in vier wedstrijden zeven keer en was daarmee een regelrechte sensatie. Toch scheelde het niet veel of iemand anders was er met de prijs vandoor gegaan. Landgenoot Arjen Robben kreeg maar een fractie minder stemmen.

Parma speelt weer 
De noodlijdende Italiaanse voetbalclub Parma kan na twee afgelaste wedstrijden zondag weer een duel spelen. Na een akkoord met de beveiligingsorganisatie en de politie kan de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo zondag doorgaan. Eerder werd het thuisduel met Udinese afgelast omdat de stewards niet betaald konden worden. De spelers weigerden vervolgens de uitwedstrijd tegen Genoa te spelen omdat ze al maanden niet betaald zijn. Parma staat onderaan in de Serie A en moet vrezen voor een faillissement.

40.000 Ajacieden
Ajax heeft voor het Europa League-duel met Dnipro Dnipropetrovsk al 40.000 kaarten verkocht, zo meldt de club vrijdag. De Amsterdammers lijken hard op weg naar een uitverkocht huis tegen de club uit Oekraïne. Donderdag is eerst de uitwedstrijd. Voor die trip nemen de Amsterdammers geen extra veiligheidsmaatregelen, stelt een woordvoerder in het Algemeen Dagblad.