Ajax maakt vaart op transfermarkt: 'Willen het zo snel mogelijk in orde krijgen'
Amsterdammers willen selectie snel op orde krijgen

Ajax maakt vaart op transfermarkt: 'Willen het zo snel mogelijk in orde krijgen'

06-03-2015 15:36
6

Ajax hoopt ruim voor de start van volgend seizoen de selectie rond te hebben. Die ambitie sprak trainer Frank de Boer vrijdag uit. De Amsterdammers zijn vooral aan het kijken naar inkomende transfers.

In tegenstelling tot voorgaande jaren ziet het er niet naar uit dat er veel spelers vertrekken. Alleen van Niklas Moisander staat vast dat hij vertrekt, de Fin gaat naar Sampdoria. Kolbeinn Sigthórsson lijkt eveneens te vertrekken, maar de IJslander speelt dit seizoen al geen belangrijke rol meer in de Arena.

Een nieuwe situatie dus voor De Boer, die de voorbije jaren spelers als Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Siem de Jong en Daley Blind in de zomer zag vertrekken. Nu niet. "Dat krijg je als je geen kampioen wordt", begint De Boer gevat op het perspraatje. "We zijn druk bezig. We gaan wel proberen om het zo snel mogelijk in orde te krijgen. Dan is ook duidelijk wat je hebt volgend seizoen."

Waar Ajax naar op zoek is, is bekend. "Dan hebben we het over ervaring. In eerste instantie kijk je naar de voetballende kwaliteiten. Als je kwaliteit én een dosis ervaring hebt, is dat helemaal mooi", aldus De Boer. "Maar er gaat ook bijna niemand weg. We hebben al een aardige kern staan. Veltman, Klaassen, Van Rhijn, Serero, Cillessen. Jongens die steeds meer gepokt en gemazeld moeten zijn."

 

Voorlaatste training #Ajax voor duel met Excelsior! #ajaexc

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op