Stam krijgt weer een dreun: Maar op deze manier? Ik begrijp het niet
"De KNVB verloochent z'n eigen reglement"

Stam krijgt weer een dreun: "Maar op deze manier? Ik begrijp het niet"

06-03-2015 17:22
15

Jaap Stam ligt onder een vergrootglas bij de Coaches Betaald Voetbal (CBV), waarvan Leo Beenhakker de voorzitter is. Stam coacht samen met Andries Ulderink Jong Ajax, maar de voormalige verderdiger heeft geen papieren.

"Een vreemde situatie", stelt Beenhakker tegenover NOS. "Jongens die een grote carrière hebben gehad, mogen best speciale aandacht hebben door middel van een verkorte cursus. Maar op deze manier? Ik begrijp het niet. De reglementen zijn duidelijk, alleen worden ze niet toegepast."

Beenhakker haalt daarom de KNVB door de mangel. Onlangs verleende de bond ook dispensatie aan Gérard de Nooijer om bij FC Dordrecht op de bank plaats te nemen als vervanger van Ernie Brandts. "De KNVB verloochent z'n eigen reglement, licentievoorwaarden en ook de trainersopleiding."

"Dit is geen aanval op Jaap Stam of andere coach. We hebben allemaal ons rijbewijs, maar dat wil nog niet zeggen dat je op de vrachtwagen mag rijden. Daarvoor heb je een groot rijbewijs nodig. Dat is hier precies hetzelfde", vindt Beenhakker.