Meer ellende dreigt voor Twente: Een ander woord voor: stop maar met je club
Tukkers nog lang niet uit de zorgen

Meer ellende dreigt voor Twente: "Een ander woord voor: stop maar met je club"

06-03-2015 20:30
13

De puntenaftrek is mogelijk niet de enige straf die FC Twente dit seizoen te wachten staat. Volgens directeur Gerard van den Belt moet de noodlijdende club vrezen dat het haar licentie kwijtraakt.

De enorme financiële problemen zorgden er eerder deze week voor dat Twente drie punten moest inleveren. Mogelijk komen er daar aan het einde van het seizoen nog eens drie bij, maar het dieptepunt moet volgens Van den Belt nog bereikt worden met de zogeheten 'licentiekwestie'. "Dat is de laatste sanctie. De licentiekwestie is een ander woord voor: stop maar met je club", meldt hij aan FOX Sports.

Mocht de licentie van Twente worden ingenomen, dan kan de club niet langer deelnemen aan de competitie. "De rest van het seizoen verwacht ik door te komen, maar de club heeft een flink probleem. Er wordt geld geleend om de exploitatie te dichten." Twente hoopt in de zomer enkele dure spelers van de hand te kunnen doen, maar de transfersommen zullen gedeeld moeten worden met investeringsmaatschappij Doyen.