Benschop scoort, Bochum speelt met 2-2 gelijk

06-03-2015 21:08
2

Trainer Gertjan Verbeek loodst VfL Bochum gestaag verder weg van de gevarenzone in de tweede Bundesliga. Zijn Duitse club bleef vrijdagavond voor de vierde keer op rij ongeslagen.

Ook de lastige uitwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf leverde weer een puntje op: 2-2. Die stand was al bij rust bereikt. De Slowaak Stanislav Sesták scoorde in de spectaculaire eerste helft tweemaal voor Bochum. De 1-1 was van Charlison Benschop (ex-AZ en RKC). De Curaçaose spits zal daarmee de aandacht van Patrick Kluivert wel hebben getrokken.

Bochum steeg door het gelijkspel naar de twaalfde plaats, Fortuna bleef vijfde. Ook vorige week moest Bochum de punten delen met de tegenstander, al zal dat gelijkspel voor minder tevredenheid hebben gezorgd bij Verbeek. In eigen huis gaf Bochum in de slotfase een riante 3-1 voorsprong weg tegen FSV Frankfurt, waar ex-ADO Den Haag-speler Tom Beugelsdijk onder contract staat (3-3).