Ziyech behoedt noodlijdend Twente in Tilburg voor nieuwe catastrofe
Sterspeler poetst achterstand met twee treffers weg

06-03-2015 21:51
10

FC Twente heeft vrijdag een rumoerige week niet met een overwinning af kunnen sluiten. De Tukkers, die vanwege de financiële wanorde drie winstpunten kwijt zijn, vochten zich bij Willem II nog wel terug van een achterstand, maar kwamen niet verder dan 2-2. Het was de zesde keer op rij dat Twente niet wist te winnen.

Uitgerekend huurling Jerson Cabral leek Twente vrijdag wat dieper in de zorgen te duwen. De vleugelaanvaller, die bij veel Twente-fans symbool staat voor het wanbeleid van de laatste jaren, wist al bijna drie jaar niet te scoren. Tegen de ploeg waar hij zijn geld verdient, kende hij echter ineens een opleving. In de negentiende minuut profiteerde de aanvaller van defensief geklungel (1-0) en vier minuten later schoot hij ook nog eens de 2-0 binnen.

Twente, met Orlando Engelaar in de ploeg voor de geblesseerde Jesús Corona, speelde ondanks de rappe achterstand helemaal niet slecht. De ploeg had aanvankelijk het betere van het spel, maar werd in de omschakeling twee keer door Willem II verrast. Na de twee goals van Cabral herpakte de ploeg van trainer Alfred Schreuder zich echter, met als gevolg de 2-1 van Hakim Ziyech. De aanvaller krulde vlak voor rust een vrije trap achter doelman Kostas Lamprou.

Willem II raakt paal
Na rust bleef Twente de gevaarlijkste ploeg en dat leverde de ploeg acht minuten na rust de gelijkmaker op. Opnieuw was Ziyech de maker. Hij troefde na een voorzet van Youness Mokhtar zijn tegenstander Mitchell Dijks bij de tweede paal af en tikte de bal onder Lamprou door (2-2). Terell Ondaan had direct voor 3-2 kunnen zorgen, maar de aanvaller van Willem II schoot tegen de paal.

Een Tilburgse zege was ook niet verdiend geweest. Ook in het slot was het vooral Twente dat gevaarlijk opdook voor het vijandelijk doel, maar een zege zat er niet meer in. Twente blijft daardoor negende, één plek boven Willem II.