'AZ moet vrezen voor vertrek van basisspeler naar Engelse Premier League'
Manager richt pijlen wederom op Eredivisie

'AZ moet vrezen voor vertrek van basisspeler naar Engelse Premier League'

08-03-2015 07:56
6

AZ moet er rekening mee houden dat het naast Wesley Hoedt nog een verdediger moet laten gaan naar een grotere competitie. Ronald Koeman wil als Nathaniel Clyne mocht vertrekken bij Southampton graag Mattias Johansson losweken in Alkmaar, meldt de boulevardkrant The Sunday People.

Clyne heeft volgens de berichtgeving geen plannen om zijn tot medio 2016 doorlopende contract met Southampton spoedig te verlengen. De verwachting is dat in de zomer Manchester United of Chelsea zich voor de verdediger zal melden en dit wil de verdediger dan ook in alle rust afwachten.

Er is Southampton veel aan gelegen om Clyne, Jay Rodriguez en Morgan Schneiderlin snel vast te leggen. Dit om een nieuwe leegloop tegen te gaan. In de zomer van 2014 vertrokken onder andere Rickie Lambert, Dejan Lovren en Adan Lallana bij de club van Koeman.

Southampton heeft er een transfersom van ongeveer 2,5 miljoen euro voor over om Johansson los te weken bij AZ. De Zweed kwam in 2012 over van Kalmar FF naar de Eredivisie. Dit seizoen was hij goed voor 22 competitiewedstrijden in dienst van de club uit Alkmaar.