Ajax-diamant vol vertrouwen: 'Het is instinct, dat zit altijd in het pakket bij mij'
Aanvaller vol zelfvertrouwen na beslissend doelpunt

Ajax-diamant vol vertrouwen: 'Het is instinct, dat zit altijd in het pakket bij mij'

09-03-2015 13:31
10

Anwar El Ghazi was zondag opnieuw beslissend voor Ajax. De aanvaller knikte in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. Zijn doelpunteninstinct hielp hem weer eens.

Want El Ghazi maakte dit seizoen al vaker beslissende doelpunten. Vorige week nog, op bezoek bij PSV (1-3). Tegen Excelsior lukte het opnieuw. "Dat is een kwaliteit van mij, dat ik altijd beslissend kan zijn, elk moment, ook al zit ik niet lekker in de wedstrijd", vertelt El Ghazi aan de NOS. "Dat heb ik ook in de jeugd gehad."

Het heeft volgens de in Barendrecht geboren speler niet alleen met vertrouwen te maken. "Nee, dat is niet echt zelfvertrouwen. Dat is puur wat in mij zit. Het is instinct, dat zit altijd in het pakket bij mij. Het is heel fijn dat dat elk moment in een wedstrijd kan gebeuren."

Waar veel volgers van Ajax verwachtten dat El Ghazi in de spits zou starten, was hij 'gewoon' rechtsbuiten. Zijn doelpunt was echter een pure spitsengoal. "Het was mijn beste moment, want ik zat in het begin niet lekker in de wedstrijd", is El Ghazi zelfkritisch.