Munsterman verbreekt financiële betrekkingen bij Twente: Had niet gehoeven
"Joop heeft dat zelf besloten"

Munsterman verbreekt financiële betrekkingen bij Twente: "Had niet gehoeven"

10-03-2015 09:36
1

Rond de activiteiten van Joop Munsterman bij FC Twente hing de laatste jaren een zweem van vriendjespolitiek. De preses heeft vervolgens zelf besloten de banden met een aantal financiële betrekkingen te verbreken, meldt TC/Tubantia.

Binnen de Enschedese club klonk de kritiek dat Munsterman banden had met veel bedrijven uit zijn kennissenkring. Vesta Media, waar zijn echtgenote werkzaam is, deed een deel van het drukwerk, zoon Sander verzorgde de website en zijn eigen bedrijf Sepa Green leverde de elektriciteit. Alleen met dat laatste was naar verluidt al twee ton gemoeid.

"Joop heeft zelf besloten de zakelijke banden met Sepa en Vesta Media te verbreken. Dat had voor mij niet gehoeven. Hij is er niet slapend rijk van geworden. Sterker nog, hij ligt er nu wakker van", vertelt Aldo van der Laan, die Munsterman in de zomer opvolgt als voorzitter van Twente.

"Joop is zelf óók sponsor, hè? Hij heeft een eigen skybox en was met zijn diensten concurrerend in prijs. Met Zwanenberg lever ik ook aan FC Twente en in het stadion wordt wijn geschonken die mijn bedrijf levert. Dat staat keurig in het sponsorcontract dat ik heb met de club."