PEC erkent: We zijn de afgelopen jaren slordig geweest in de huishouding
"De noodzaak daarvan hebben de gebeurtenissen bij FC Twente wel aangetoond"

PEC erkent: "We zijn de afgelopen jaren slordig geweest in de huishouding"

12-03-2015 10:47
6

Als het over de problemen van FC Twente gaat, valt ook steeds vaker de naam van PEC Zwolle. De Tukkers golden lange tijd als voorbeeld voor de bekerwinnaar en overeenkomsten zijn er ook genoeg. Van een naderende crisis wil men in Zwolle echter niets weten.

Net als Twente is PEC ambitieus. De club droomt van een groter stadion (in 2017 moet de capaciteit zijn verhoogd naar 15.500 plekken), zag de schuld al oplopen tot 1,3 miljoen euro en stevent ook af op categorie 1. "Maar een vergelijking met FC Twente is niet aan de orde", zegt Adriaan Visser deze week in Voetbal International. "Als ik de verhalen in de media mag geloven hebben ze daar een schuld van tachtig miljoen, ofwel tweehonderd procent van de begroting."

"Bij ons praat je over pakweg twintig procent. We zijn de afgelopen jaren slordig geweest in de huishouding, dat geven we toe, maar we maken nu wel weer goede stappen om de boel weer op de rit te krijgen", aldus Visser, die benadrukt dat men geen onverantwoorde risico's gaat nemen. "Onze ambitie is een duurzame middenmoter in de Eredivisie worden, een opleidingsclub met een breed maatschappelijk draagvlak. In dat proces willen we zo eerlijk mogelijk en transparant te werk gaan. De noodzaak daarvan hebben de gebeurtenissen bij FC Twente wel aangetoond."