De Tien: Eredivisie-talenten die uiteindelijk Oranje kunnen halen

De Tien: Eredivisie-talenten die uiteindelijk Oranje kunnen halen

16-03-2015 10:10
9

De voorselectie voor het Nederlands elftal is bekend. Feyenoorder Sven van Beek geldt als een van de verrassende namen op het lijstje. Welke in de Eredivisie actieve talenten zouden in de toekomst ook Oranje kunnen halen?

10. Jorrit Hendrix (PSV)
Jorrit Hendrix kwam dit seizoen zestien wedstrijden in actie voor PSV en maakte in september 2014 zijn officiële debuut voor Jong Oranje. De middenvelder is als meest defensieve pion op het middenveld een baken van rust.

9. Anwar El Ghazi (Ajax)
Anwar El Ghazi heeft aangegeven nog niet klaar te zijn voor het 'grote werk' bij een nationaal elftal. De vleugelaanvaller van Ajax, die goed is voor zeven assists en negen doelpunten, kan uiteindelijk kiezen voor zowel het Nederlands elftal als Marokko. Mede door zijn mooie dribbels maakt El Ghazi nu wel al deel uit van de voorselectie van Jong Oranje.

8. Ricardo Kishna (Ajax)
Een andere Ajacied die is opgeroepen voor Jong Oranje, is Ricardo Kishna. Kishna kende een moeilijke start dit seizoen bij Ajax, maar lijkt steeds meer in vorm te komen en scoorde dit seizoen al een aantal belangrijke doelpunten, waaronder de openingstreffer uit tegen PSV.

7. Thom Haye (AZ)
De leiding van AZ heeft het volste vertrouwen in de talentvolle middenvelder Thom Haye. Haye is dit seizoen een van de verrassingen in Alkmaar en speelde al 22 wedstrijden voor AZ. De middenvelder kan rekenen op een nieuw contract, was goed voor drie assists, en zit in de voorselectie van Jong Oranje.

6. Wesley Hoedt (AZ)
AZ-verdediger Wesley Hoedt speelt een sterk seizoen bij AZ, wat geresulteerd heeft in een overstap naar SS Lazio. Hoedt, die vooral fysiek erg sterk is, mag zich nu bewijzen in de voorselectie van Jong Oranje.

5. Daley Sinkgraven (Ajax)
Daley Sinkgraven heeft, met name in zijn periode bij sc Heerenveen, vaak genoeg laten zien dat hij beschikt over een goede techniek en slimme passes kan geven. Deze prestaties hebben er mede toe geleid dat Sinkgraven nu al deel uitmaakt van de voorselectie van Jong Oranje.

4. Riechedly Bazoer (Ajax)
Een verrassing in deze lijst, maar Riechedly Bazoer maakte in zijn eerste Eredivisie-optredens indruk. Is zelfs al de 'nieuwe Frank Rijkaard' genoemd. Dat is misschien wat te enthousiast, maar talent heeft Bazoer zeker. 

3. Joost van Aken (sc Heerenveen)
SC Heerenveen heeft een talentvolle centrale verdediger in huis in de persoon van Joost van Aken. Van Aken zit al bij de voorselectie voor Jong Oranje en is een vaste waarde bij Dwight Lodeweges.  

2. Rick Karsdorp (Feyenoord)
Rick Karsdorp maakt dit seizoen een sterke ontwikkeling door bij Feyenoord. Karsdorp, geselecteerd voor de voorselectie van Jong Oranje, speelde onder andere een sterke wedstrijd tegen AS Roma en had een belangrijke bijdrage in de gelijkmaker van Colin Kazim-Richards.

1. Hakim Ziyech (FC Twente)
Hakim Ziyech geldt als de technicus bij FC Twente. Ziyech schoot dit seizoen acht keer raak en was zeven keer de aangever. In 2013 maakte Ziyech zijn debuut voor Jong Oranje.