'Talentvolle spelers uit A-jeugd Ajax mishandelen agente'
"Voor we een standpunt kunnen innemen, willen we weten wat er precies is gebeurd en wie wat heeft gedaan"

'Talentvolle spelers uit A-jeugd Ajax mishandelen agente'

13-03-2015 07:00
30

Drie jeugdspelers van Ajax zitten diep in de problemen. Twee achttienjarige en een negentienjarige voetballer uit de A-jeugd van de Amsterdammers zijn donderdag gearresteerd vanwege het mishandelen van een politieagente in burger, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant versperde het drietal de agente de weg op de Oudekerkerdijk. Meerdere keren gebruikte ze de claxon om aan te geven dat het drietal aan de kant moest gaan. Het was voor de talentvolle voetballers reden om haar uit de auto te trekken en hardhandig op de grond te smijten. Het slachtoffer liep een sleutelbeenbreuk en diverse schaafwonden en bloeduitstortingen op.

Via Burgernet werd er door de politie direct alarm geslagen, daarmee vroeg men om hulp bij het zoeken naar de daders. Via een tip van een buurtbewoner kon het drietal in de buurt van de Van der Madeweg worden aangehouden.

Volgens De Telegraaf zou het gaan om aanvoerder Zakaria El A., Ashraf El M. en Samet B.. "Ajax is op de hoogte van het incident. Het is een ernstige zaak, maar voor we een standpunt kunnen innemen, willen we weten wat er precies is gebeurd en wie wat heeft gedaan", zegt een woordvoerder van de Amsterdamse club.