Schitterend gebaar van PSV-supporters: Ik heb nog nooit zoiets gezien
"Een van de mooiste dingen die je als voetballer kan krijgen"

Schitterend gebaar van PSV-supporters: "Ik heb nog nooit zoiets gezien"

15-03-2015 17:55
1

Andrés Guardado wist zondag niet wat hij zag toen hij het veld opliep. Op de westtribune van het Philips Stadion hielden de PSV-supporters duizenden groene, witte en rode papiertjes omhoog, waarmee ze de Mexicaanse vlag vormden. 

Over de hele breedte van de tribune hing een spandoek met de tekst: 'Andrés Guardado, onze gouden Mexicaanse adelaar, moet bij PSV blijven. Ons huis is jouw huis'. Zichtbaar geëmotioneerd bedankte de 28-jarige international het publiek door de hand op zijn hart te leggen.

Na afloop was Guardado nog steeds onder de indruk. "Ik heb nog nooit zoiets gezien", zei hij na de winst op FC Groningen (2-1). "Dit was een geweldig eerbetoon van de supporters. Een van de mooiste dingen die je als voetballer kan krijgen."

De Mexicaanse huurling heeft in zijn eerste seizoen bij PSV grote indruk gemaakt. De Eindhovenaren willen Guardado dolgraag overnemen van Valencia. "Ik ben heel gelukkig hier, maar er zijn meerdere partijen bij betrokken. Het ligt niet in mijn handen. Als Valencia en PSV er uit komen, zal ik een beslissing nemen over mijn toekomst."