PSV komt met update in Guardado-transfer: Het gaat om de transfersom
"We komen er met Andres wel uit"

PSV komt met update in Guardado-transfer: "Het gaat om de transfersom"

16-03-2015 13:48
23

Marcel Brands werkt hard aan een definitieve transfer van Andres Guardado naar PSV, maar er is nog een lange weg te gaan. Dat laat de technisch directeur doorschemeren in gesprek met PSV TV.

"Ik zal er natuurlijk alles aan doen om hem te behouden. Hij wil zelf graag blijven, dat is het allerbelangrijkste", vertelt Brands maandag. De Eindhovenaren gaan op korte termijn met Valencia praten. "Met de vraag of ze mee willen werken."

Een principe-akkoord, waarover de laatste weken vaak wordt gerept, is nog niet bereikt. Brands: "We komen er met Andres wel uit, maar er is nog geen principe-akkoord. Dat Andres wil blijven is natuurlijk wel een belangrijk argument. De vraag is nu: kunnen we aan de wensen en eisen van Valencia voldoen? Dan gaat het om de transfersom, hoe hoog die zal zijn."

Het contract van Guardado in Spanje loopt nog één jaar door. In de hoop op de definitieve komst van de Mexicaan kreeg PSV afgelopen zondag een flinke boost, met dank aan de eigen achterban. De PSV-supporters paaiden Guardado met een sfeeractie voorafgaand aan het gewonnen thuisduel met FC Groningen (2-1).

"Daar was hij zeer van onder de indruk. Ik heb hem er na de wedstrijd even over gesproken", aldus Brands. "Hij vond het één van de mooiste dingen die hem ooit is overkomen. Door die actie werd hij naar eigen zeggen zenuwachting en speelde hij één van zijn slechtste wedstrijden voor PSV. De actie an sich heeft ontzettend veel indruk op hem gemaakt."