Ajax gaat race tegen de klok aan, spits keert mogelijk terug als 'breekijzer'
Sigthorsson maakte maandagavond rentree

Ajax gaat race tegen de klok aan, spits keert mogelijk terug als 'breekijzer'

17-03-2015 07:01
7

De geslaagde rentree van Kolbeinn Sigthorsson maandagavond bij de beloften van Ajax kan donderdag al een vervolg krijgen. De IJslandse spits is dan mogelijk weer inzetbaar voor de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Sigthorsson speelde maandagavond ruim een uur mee in het gewonnen competitieduel van Jong Ajax met Fortuna Sittard (3-0). Aanvankelijk had Sigthorsson gehoopt één helft te spelen, maar omdat hij het fysiek goed kon volhouden, speelde hij ruim een uur. Meteen na afloop liet de aanvaller weten graag donderdag tegen Dnipro Dnipropetrovsk zijn rentree te maken in het eerste elftal.

Hoewel het een race tegen de klok wordt, is er een goede kans dat Sigthorsson donderdag inderdaad weer speelminuten maakt in het vlaggenschip. De Telegraaf schrijft namelijk dat trainer Frank de Boer van plan is om Sigthorsson in te brengen als het lang 0-0 staat. De spits dient dan te fungeren als breekijzer. Vorige week verloor Ajax de heenwedstrijd in Oekraïne met 1-0. De club heeft dan ook minimaal één goal nodig.