Bazoer vertelt: Dat was ook de reden om van PSV naar Ajax te komen
"Voor zijn carrière zou ik nu tekenen"

Bazoer vertelt: "Dat was ook de reden om van PSV naar Ajax te komen"

21-03-2015 09:50
20

Riechedly Bazoer heeft het uitstekend naar zijn zin bij Ajax, waar hij op korte termijn zijn contract gaat verlengen. De jongeling krijgt volop kansen in de hoofdmacht en ziet daarmee zijn eigen voorspelling uitkomen. 

Bazoer leert in korte tijd enorm veel. "Frank de Boer gooit ons direct voor de leeuwen", zegt hij in De Telegraaf. "Het maakt niet uit hoe oud je bent, het gaat erom hoe goed je bent. Dat was ook de reden om van PSV naar Ajax te komen." 

De achttienjarige middenvelder die pikante overstap in 2012. PSV baalt daar nog altijd van, zeker gezien de ontwikkeling die Bazoer nu doormaakt. In Amsterdam werd hij zelfs al vergeleken met Patrick Vieira. "Een mooi compliment", reageert hij op de woorden van Fons Groenendijk, zijn ex-trainer bij Jong Ajax.

"Vieira is een grote speler, waarvoor ik heel veel respect heb. Ik mocht hem eens ontmoeten bij Manchester City, nadat ik het besluit had genomen om PSV te verlaten. Hij hield een praatje en ik vond het een fantastische vent. Toch koos ik voor Ajax."

Bazoer zegt de vergelijking met de Fransman wel te snappen. "Hij is fysiek sterk, heeft een goede pass, staat hoog op zijn benen en heeft een goede techniek. Het zijn eigenschappen die ik kan ontwikkelen. Voor zijn carrière zou ik nu tekenen", aldus het talent in Telesport.