Ajax en Cambuur delen de kosten: Om langdurige juridische strijd te voorkomen
Meningsverschil speelde al een jaar

Ajax en Cambuur delen de kosten: "Om langdurige juridische strijd te voorkomen"

21-03-2015 10:38
3

SC Cambuur en Ajax hebben na een lange periode een einde gemaakt aan een conflict dat is ontstaan rondom de onderlinge wedstrijd in maart vorig jaar. De clubs hebben besloten om de kosten voor de toen ontstane schade te delen, zo meldt de Leeuwarder Courant zaterdag.

Bij het treffen tussen Ajax en Cambuur in Amsterdam kregen supportersgroepen het voor de wedstrijd met elkaar aan de stok. De ME moest zelfs vuurwapens trekken om een confrontatie te voorkomen en daarna werd besloten dat fans van de bezoekers niet welkom waren in het uitvak.

De Cambuur-supporters vernielden vervolgens enkele hekken en toegangspoortjes en Ajax wilde dat Cambuur deze schade zou betalen. De club uit Leeuwarden heeft dit altijd geweigerd, men vond zelfs dat dat Ajax de 750 Cambuur-supporters moest compenseren voor de gemiste wedstrijd.

Het conflict over die kosten en compensatie is nu eindelijk uit de wereld. "Om een mogelijke langdurige juridische strijd te voorkomen is afgesproken dat beide clubs gezamenlijk de kosten voor hun rekening nemen", zo meldt Cambuur. Fans van die club kunnen hun geld terugkrijgen.