'De Boer staat voor duivels dilemma en moet terugkomen op eerdere uitspraak'
Zoektocht Ajax begint

'De Boer staat voor duivels dilemma en moet terugkomen op eerdere uitspraak'

21-03-2015 10:50
22

Niet voor het eerst werd afgelopen week de conclusie getrokken dat Ajax absoluut ervaring mist. Frank de Boer en Marc Overmars móéten op zoek naar een geroutineerde versterking, klonk het na de uitschakeling in de Europa League. Maar heeft Ajax wel de ruimte om zo'n aanwinst in te passen?

Het Algemeen Dagblad analyseert zaterdag de situatie bij Ajax. Er is geen twijfel over mogelijk dat de club op zoek gaat naar een type André Ooijer of Christian Poulsen, maar het is nog wel de vraag voor welke linie de speler moet worden aangetrokken. De Boer zei eerder dat hij die ervaring niet voor zijn defensie wil aantrekken. "Op het middenveld of in de aanval", waren zijn woorden.

Op het middenveld maakt Daley Sinkgraven echter een steeds betere indruk, terwijl Davy Klaassen al helemaal verzekerd is van een basisplaats. Om Riechedly Bazoer lijkt De Boer straks ook niet meer heen te kunnen en dan heeft de coach ook nog de beschikking over Thulani Serero, Lucas Andersen en eventueel Jairo Riedewald. Ruimte voor een versterking? Het lijkt er niet op.

Voorin is er met Lasse Schöne al één ervaren speler, maar die begint de laatste tijd niet eens altijd in de basis. Met Ricardo Kishna, Anwar El Ghazi en Viktor Fischer lopen er nog drie vleugelaars rond en er wordt ook veel verwacht van Queensy Menig en Robert Muric. De spitspositie dan? Arek Milik lijkt een blijvertje en met de aanwezigheid van Richairo Zivkovic en ook nog Kolbeinn Sigthórsson zou het aantrekken van een extra spits vreemd zijn. Ruimte voor een versterking? Het lijkt er niet op.

De Boer lijkt dan ook terug te moeten komen op zijn eerdere uitspraken, concludeert het AD. Achterin is namelijk wél ruimte voor een aanwinst. De trainer haalde donderdag al hard uit naar zijn twee backs, waarvan vooral Nicolai Boilesen de laatste tijd ver onder de maat speelt. 'Afgaande op wat de laatste linie dit seizoen heeft gepresteerd in nationaal en vooral Europees verband, zal De Boer zijn mening moeten bijstellen en achterin versterking moeten zoeken. Dan alleen kan Ajax doorgroeien. De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint al over drie maanden', besluit de ochtendkrant.