Lege stoeltjes in Amsterdam: Je wilt wat meer bieden aan je supporters
"Bij de strot, we knijpen alleen niet door"

Lege stoeltjes in Amsterdam: "Je wilt wat meer bieden aan je supporters"

22-03-2015 20:57
19

Na de 1-0 zege op ADO Den Haag daalde er van de tribunes een fluitconcert neer op de spelers van Ajax. Frank de Boer is niet zo kritisch als de Ajax-supporters, maar vindt wel dat het beter moet.

"Ik miste de felheid die we in verdedigend opzicht wel hadden. De bal snel meenemen, inspelen en doorbewegen. Volgens mij hebben we een keer in de tweede helft zes een-tweetjes achter elkaar gezien. Dat is het ritme dat ik graag wil zien, zo kun je een tegenstander kapot spelen", aldus De Boer, opgetekend door Ajax Life.

Ajax won uiteindelijk met 1-0 door een eigen doelpunt van Xander Houtkoop, twee weken na de zege op Excelsior die ook al moeizaam tot stand kwam. "We hebben de tegenstander steeds bij de strot, we knijpen alleen niet door", stelt de Ajax-trainer.

"Als we in die derde fase komen, rond twintig meter van het doel, moet er iets gebeuren. Dat ontbreekt op dit moment. Maar daar draait het wel om in het voetbal: kansen creëren en doelpunten maken. Ik ben het er volledig mee eens dat we niet goed hebben gespeeld, ik denk wel dat uiteindelijk de manier is om het te doen."

Opvallend was dat de Arena zondag niet helemaal vol zat. De Boer denkt niet dat de lege stoeltjes verband houden met het matige spel. "Ik hoop het niet. We willen aantrekkelijk spelen, maar het is niet ons spel om de bal maar naar voren te knallen. Natuurlijk zijn we superblij met de drie punten. Dat is heel belangrijk in deze fase, om de tweede plek vaster in handen te hebben. Maar je wilt wat meer bieden aan je supporters. Dat hebben we vandaag te weinig gedaan."