'Je hoort het als je bij Ajax bent: dit is niet des Ajax. Het borrelt bij de club'
"Ervaring is niet altijd leeftijd"

'Je hoort het als je bij Ajax bent: dit is niet des Ajax. Het borrelt bij de club'

23-03-2015 00:16
7

Ajax liep zondag drie punten in op de onbedreigde koploper PSV, maar het spel tegen ADO Den Haag in de eigen Arena gaf weinig reden tot lachen. Het zou onrustig zijn in Amsterdam.

Jack van Gelder stelde zondagavond in Studio Voetbal dat de onvrede over het functioneren van Frank de Boer, die zeker nog een jaar blijft, langzaam maar zeker toeneemt. "Je hoort het als je bij Ajax bent, je leest het in de krant: dit is niet des Ajax. Het borrelt bij de club", zegt de presentator, opgetekend door Ajax Showtime.

Ajax oogde zondag stroperig en wist pas tien minuten voor tijd een bres te slaan in de Haagse defensie, nota bene door een eigen goal. Pierre van Hooijdonk vindt dat het trage spel niet alleen de schuld van De Boer is. "Ik denk dat het in de spelers zelf opgesloten zit."

"Iedereen roept nu dat ze ervaring binnen moeten halen", stelt Bert van Marwijk vast. "Dat hebben ze de afgelopen twee jaar gewoon niet goed gedaan, dat lijkt me duidelijk. Je kunt altijd een keer de mist ingaan met een Zimling, maar PSV haalt wel even Guardado."

De oud-bondscoach vindt echter dat leeftijd niet leidend hoeft te zijn. Dat bewijst het huidige middenveld van Ajax in zijn ogen elke week. "Ervaring is niet altijd leeftijd. Ik heb het gevoel dat deze jongens bij elkaar blijven. Klaassen is veelzijdig en neemt een team op sleeptouw. Bazoer is jong, maar al wel heel compleet. Sinkgraven vind ik een goede, slimme speler. Misschien hebben ze geen ervaring nodig."