Kishna, El Ghazi, Milik, Klaassen en Andersen komen tekort, dát is het probleem
"De klasse is niet toereikend"

"Kishna, El Ghazi, Milik, Klaassen en Andersen komen tekort, dát is het probleem"

23-03-2015 07:13
7

Het lijkt onrustiger te worden bij Ajax, dat niet meer om de prijzen speelt en ook voetballend nauwelijks kan imponeren. De talenten van de club krijgen doorgaans alle lof, maar daar staat Jan Mulder totaal niet achter.

Het gebrek aan een routinier zou Ajax dit seizoen opbreken, zo is de heersende opinie. "Maar ik vind eerder dat de klasse bij de talenten niet toereikend is", zei Mulder zondagavond bij Studio Voetbal. "Kishna, El Ghazi, Milik, Klaassen, Andersen komen te kort. Dát is het probleem van Ajax."

Bert van Marwijk pleit juist voor geduld. "Ik heb het idee dat Ajax het elftal voor het eerst sinds jaren echt bij elkaar weet te houden", aldus de voormalig bondscoach, die juist wel enkele pareltjes ziet rondlopen. 

"Als je alleen al naar het middenveld kijkt, met Klaassen die een team op sleeptouw kan nemen, en Bazoer, een heel jonge jongen, maar die heel compleet is al en over twee jaar misschien wel top is. En Sinkgraven vind ik een goede speler, maar ook een slimme speler. Wie zegt mij dat als deze jongens nog een jaar samen zijn, dat dat niet veel beter wordt?"

Jack van Gelder zei zondagavond al dat de onvrede in Amsterdam voorzichtig toeneemt. "Het borrelt bij de club", aldus de presentator.