Ajax-fans kiezen nieuw slachtoffer: Ik snap niet dat er één speler wordt uitgepikt
"Die lege plekken vielen op"

Ajax-fans kiezen nieuw slachtoffer: "Ik snap niet dat er één speler wordt uitgepikt"

23-03-2015 07:55
8

In de Arena daalden zondag, niet voor het eerst, fluitconcerten van de tribunes. Niet alleen na afloop, maar bijvoorbeeld ook toen Ricardo Kishna werd gewisseld. De fans leken zo een nieuw slachtoffer te hebben gevonden.

Was het donderdag Nicolai Boilesen, nu was het dus Kishna die het moest ontgelden. Davy Klaassen baalde daar na afloop flink van. "Ik snap wel dat mensen hun onvrede uiten, maar niet dat er één speler wordt uitgepikt", zegt de middenvelder in het Algemeen Dagblad. "Je wint en verliest met z'n allen. En je gaat nooit met de intentie het veld in om een slechte wedstrijd te spelen."

"Vandaag zat het er niet in. Het lukte niet. Gelukkig blijven we dan wel doorgaan en werken we voor die goal, die dan ook komt, maar dat het publiek begon te fluiten was begrijpelijk en terecht." Dat de Ajax-aanhang niet tevreden is, bleek ook wel uit de vele lege plekken. "Die lege plekken vielen op", zegt Joël Veltman. "Jammer, al besef ik dat we niet aan klantenbinding hebben gedaan, maar tegen Dnipro zat het wél stampvol. Misschien hebben wij de meest kritische supporters van Nederland, maar dat is logisch na vier kampioenschappen op een rij."

Lasse Schöne zag eveneens dat supporters waren thuisgebleven. "De uitschakeling in de Europa League zal ook een rol hebben gespeeld. Het zonnetje scheen nu, mensen dachten misschien: dan ga ik eens wat anders doen." De fans die wel waren gekomen, werden niet op veel spektakel getrakteerd. "Maar voor een leuke wedstrijd heb je wel twee ploegen nodig. ADO groef zich in, wij leden te veel balverlies."