Nieuwe held van De Kuip verdient rap vers contract: 'Hij heeft ons overtuigd'
Verhuurde Lamprou moet nog wachten op contractnieuws

Nieuwe held van De Kuip verdient rap vers contract: 'Hij heeft ons overtuigd'

23-03-2015 11:08
8

Anass Achahbar heeft in korte tijd een nieuwe aanbieding van Feyenoord verdiend. De spits heeft een aflopend contract, maar kan binnenkort een vers voorstel onder zijn neus verwachten.

Achahbar was lange tijd uit beeld bij Feyenoord, maar onder de vleugels van de vertrekkende Fred Rutten leeft hij op. Vorige week resulteerde dat in de winnende goal tegen FC Dordrecht (1-2), zondag bekroonde hij zijn opmars met een basisplaats en twee fraaie treffers tegen PSV (2-1). In 210 speelminuten dit seizoen scoorde Achahbar drie keer.

De 21-jarige aanvaller heeft de clubleiding van Feyenoord overtuigd. "We zijn zeer tevreden over de ontwikkeling die Anass doormaakt", vertelt technisch directeur Martin van Geel aan Voetbal International. "We gaan met elkaar in gesprek om te kijken of we met elkaar door kunnen." Achahbar liet zelf al weten dat hij graag in De Kuip blijft.

De doelpunten in de topper tegen PSV zorgden overigens niet voor de doorslag, zegt Van Geel. "Voor het weekend hebben we al bij elkaar gezeten. En toen al kwamen we tot de conclusie dat we graag verder wilden met Anass. Ik moet eerlijk zijn: we hebben lang getwijfeld of Anass een vaste basisspeler kon worden in De Kuip. En ook nu is hij in principe nog tweede man op zijn positie. Hij is de laatste maanden echter zo goed bezig, dat hij ons ervan overtuigd heeft dat hij een belangrijke speler voor ons kan worden."

Kostas Lamprou
Achahbar werd vorig seizoen verhuurd aan Arminia Bielefeld en in een soortgelijke situatie zit Kostas Lamprou nu. De doelman is uitgeleend aan Willem II, waar hij het prima doet. Ook de Griek heeft een aflopend contract, waarin nog wel een optie zit. Als Feyenoord deze wil lichten, dan moet Van Geel dat voor 1 april doen. "Daarover denken we nog na", reageert de technisch directeur.