Winteraankoop loopt liesblessure op en valt weg bij Ajax en Jong Oranje
Nog vier Ajacieden bij Jong Oranje

Winteraankoop loopt liesblessure op en valt weg bij Ajax en Jong Oranje

23-03-2015 17:23
3

Daley Sinkgraven heeft zich maandagmiddag afgemeld voor Jong Oranje. De Ajacied heeft een scheurtje in zijn lies opgelopen en ligt er voorlopig uit.

De ernst van de blessure kwam aan het licht na onderzoek in het ziekenhuis, meldt Ajax via de officiële kanalen. Het gaat om een 'klein scheurtje' in de lies. De oefeninterland van Jong Oranje tegen de leeftijdsgenoten van Frankijk gaat daardoor aan zijn neus voorbij.

Sinkgraven zal bij Ajax revalideren. Het is niet bekend hoelang de middenvelder, die in de winter voor ongeveer zeven miljoen euro overkwam van sc Heerenveen, precies buitenspel staat. Hij kwam zondag tegen ADO Den Haag (1-0 winst) al niet in actie. Sinkgraven liep de blessure afgelopen donderdag op in de Europa League-wedstrijd tegen Dnipro Dnipropetrovsk.

Bondscoach Remy Reijnierse heeft Sean Klaiber van FC Dordrecht als vervanger aan de selectie toegevoegd. Het is voor de twintigjarige middenvelder de eerste keer dat hij wordt opgeroepen voor Jong Oranje.

Het treffen met Frankrijk vindt maandag 30 maart plaats in het Franse Sedan. De selectie van Jong Oranje meldt zich donderdag in Maastricht voor het trainingskamp ter voorbereiding op de wedstrijd. De selectie telt nu nog uit vier Ajacieden: Anwar El Ghazi, Ricardo Kishna, Queensy Menig en Kenny Tete.