Duidelijk de beste keeper van Nederland, dat bewijst hij elke week
"Ik denk dat alles nu wel zo'n beetje op zijn plek zit"

"Duidelijk de beste keeper van Nederland, dat bewijst hij elke week"

23-03-2015 20:01
3

Diederik Boer speelde zijn hele carrière bij PEC Zwolle, totdat hij vorig jaar de overstap naar Ajax maakte. Dat is hem tot nu toe niet tegengevallen.

"Ik heb het enorm naar mijn zin bij Ajax. Het is een leuke spelersgroep, met goede gasten", vertelt Boer aan Ajax TV. "Ik ben ook goed opgevangen. In het begin was het nog even zoeken in zo'n groep, omdat ik halverwege het seizoen binnen kwam vallen. Maar ik denk dat alles nu wel zo'n beetje op zijn plek zit."

Dat hij genoegen moet nemen met een rol op het tweede plan deert hem niet. "Mijn rol is duidelijk. Jasper Cillessen is de beste keeper van Nederland. Dat bewijst hij elke week", vervolgt de doelman, die in principe alleen in beker- en oefenwedstrijden tussen de palen staat in Amsterdam.

De kritiek die loskomt na een matige prestatie van Ajax is nieuw voor Boer. Tegelijkertijd is er begrip. "Als je bij een club als Ajax voetbal komt er kritiek wanneer er niet goed wordt gespeeld. Dat is iets wat bij voetballen hoort en daar moeten we als professionals mee omgaan. We moeten onszelf verbeteren en elke week keihard trainen, om zodoende betere resultaten te behalen."