Uitgefloten Ajacied 'ging kapot': Intern waren sommigen hem liever kwijt dan rijk
"En dan maakt status, leeftijd of dat je lang geblesseerd was, zoals Boilesen, niet uit"

Uitgefloten Ajacied 'ging kapot': "Intern waren sommigen hem liever kwijt dan rijk"

24-03-2015 07:28
7

Bij Ajax werden onlangs Nicolai Boilesen en Ricardo Kishna uitgefloten door het eigen publiek. Het blijkt geen unicum, want ook bij andere spelers gebeurde het. Zo ook bij Zlatan Ibrahimovic. "Hij deed wel alsof hij dat achteloos van zijn schouders liet glijden, maar het raakte hem wel degelijk", aldus David Endt.

De oud-teammanager gaat in het Algemeen Dagblad verder in op de 'materie': "Het is een Amsterdamse reflex van een publiek dat het allerbeste wil. Als de collectieve prestatie tegenvalt, wordt er direct gereageerd. En dan maakt status, leeftijd of dat je lang geblesseerd was, zoals Boilesen, niet uit. Het is jammer en pijnlijk, maar van alle dagen. Het verandert ook niet."

Daley Blind werd net als Zlatan te kijk gezet door het eigen publiek. "Daley ging er aan kapot, ook omdat er andere krachten speelden. Intern waren sommigen hem liever kwijt dan rijk. En ook een deel van de media had het op hem gemunt. Hij werd zwaar op de proef gesteld", weet Endt. Nourdin Boukhari, één van de andere Ajacieden die werd uitgefloten: "Nicolai en Ricardo moeten zich er niets van aantrekken. Je wordt er alleen maar sterker van."

Gregory van der Wiel zat in hetzelfde schuitje, ook al had hij het niet verwacht. "Het kwam hard aan. Ik heb schijt aan alles, maar dit zal ik nooit vergeten. Ik kwam als jongen van zeven jaar bij Ajax. Ik had niet verwacht dat het publiek zich zó zou opstellen. Daar ben ik wel van geschrokken", aldus Van der Wiel.