Die zomer kon ik opeens naar Ajax, de grootste club van Nederland
"Ik ben trots op die titel"

"Die zomer kon ik opeens naar Ajax, de grootste club van Nederland"

24-03-2015 09:57

Dmitry Bulykin stond na zijn jaar bij ADO Den Haag bekend als heuse topschutter. De spits verkaste vervolgens naar Ajax, waar hij één seizoen speelde en ook kampioen werd. Een verhaal van de pinchhitter.

In de zomer van 2011 was er na een succesvol seizoen bij ADO met 21 goals veel interesse voor Bulykin. "Die zomer kon ik opeens naar Ajax, de grootste club van Nederland, die net kampioen was geworden. Ajax heeft altijd grote spelers voortgebracht en is nog altijd een grote naam in Europa. Ook in Rusland spreekt de club aan", vertelt de spits tegenover Ajax Showtime.

Ajax knokte zich in de tweede seizoenshelft knap terug. "Ik ben trots op die titel. Daarnaast heb ik in de Champions League en Europa League gespeeld voor Ajax. Ik bewaar mooie herinneringen aan die tijd. Amsterdam is goed voor me geweest. Mijn band met de supporters was ook goed. Ik deed altijd mijn best als ik speelde en ik denk dat daar waardering voor was", vervolgde Bulykin, die veel vrienden had in de Ajax-selectie. "We waren bij Ajax samen als een familie."

"Bij ADO Den Haag was ik eerste spits en onomstreden, bij Ajax speelde ik niet veel en was ik vaak invaller. Dat vond ik minder. Na een jaar kreeg ik te horen dat ik bij kon tekenen bij Ajax, maar dat ik dan het volgende seizoen sowieso geen eerste spits zou zijn, waarschijnlijk zelfs geen tweede spits. Toen moest ik kiezen. Bij FC Twente kon ik eerste of tweede spits worden. Als Ajax wat anders had gezegd, was ik graag gebleven, maar ze kozen voor de jeugd", sombert de hoofdpersoon tot slot.