De Tien: kandidaat-vervangers voor Moisander bij Ajax

De Tien: kandidaat-vervangers voor Moisander bij Ajax

25-03-2015 10:10
18

Niklas Moisander vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Ajax. De centrale verdediger zet zijn loopbaan voort bij het Italiaanse Sampdoria. Welke spelers kunnen het gemis van Moisander opvangen? Onderstaand tien kandidaten.

10. John Heitinga (Hertha BSC)
John Heitinga is geen directe vervanger voor Moisander, maar kan zich schikken in de 'Andre Ooijer-rol'. Heitinga heeft de nodige internationale ervaring en is bekend met de cultuur van Ajax. De verdediger is op een zijspoor beland bij Hertha BSC.  

9. Bram Nuytinck (RSC Anderlecht)
Alhoewel Bram Nuytinck dit seizoen door een teenblessure lang vanaf de zijkant heeft moeten toekijken, is het een verdediger met potentie. Nuytinck werd in 2012, toen spelend voor NEC, al in verband gebracht met Ajax.

8. Virgil van Dijk (Celtic)
Gezien de prestaties van Virgil van Dijk dit seizoen, zal het financieel moeilijk worden om de centrale verdediger naar Amsterdam te halen. Van Dijk is een vaste waarde bij Celtic en wordt in verband gebracht met Engelse clubs als Tottenham Hotspur en Arsenal. Voor zijn overgang naar Celtic had Ajax contact met Van Dijk, maar bestond er twijfel over de centrale verdediger. 

7. Héctor Moreno (Espanyol)
Héctor Moreno (27) komt momenteel uit voor Espanyol en heeft een verleden bij AZ. De Mexicaanse centrale verdediger stond eerder ook al in belangstelling van PSV. Heeft Ajax routine nodig? Dan is Moreno een ideale kandidaat.

6. Jan-Arie van der Heijden (Vitesse)
Jan-Arie van der Heijden vertrekt aan het einde van dit seizoen transfervrij bij Vitesse en is toe aan een nieuw avontuur. Van der Heijden, die een goede indruk maakt bij Vitesse, speelde eerder voor Ajax maar werd toen niet goed genoeg bevonden. Is een terugkeer mogelijk?

5. Douglas (Dinamo Moskou)
In 2012 toonde Ajax al belangstelling voor Douglas als vervanger voor Jan Vertonghen. Frank de Boer was gecharmeerd van de verdediger en omschreef hem als 'een complete verdediger met een goede uitstraling'. Douglas speelt nu voor Dinamo Moskou waar hij een contract heeft tot juni 2016.

4. Douglas Silva Bacelar (Dnipro Dnipropetrovsk)
Ajax zal met weinig plezier terugdenken aan de Europa League-wedstrijd tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Naast Yevhen Konoplyanka maakte ook Douglas Silva Bacelar een uitstekende indruk in het tweeluik met de Amsterdammers. Douglas is niet alleen fysiek sterk maar brengt ook de nodige lengte met zich mee. 

 

3. Eric Botteghin (FC Groningen)
Eric Botteghin is de sleutelspeler bij FC Groningen en heeft aangegeven klaar te zijn voor een volgende stap. Alhoewel Botteghin de voorkeur geeft aan het buitenland, zou de verdediger ook niet misstaan bij Ajax.

2. Daniel Agger (FC Bröndby)
Daniel Agger (30) staat te boek als een van de beste centrale verdedigers van Denemarken. Agger, die jarenlang speelde voor Liverpool, komt nu uit voor Bröndby. Agger had de wens om na zijn vertrek bij Liverpool veel aan spelen toe te komen. Mede door blessureleed speelde hij pas elf wedstrijden voor Bröndby. Met zijn ervaring zou hij van grote waarde kunnen zijn voor Ajax.   

1. Nick Viergever (Ajax)
Nick Viergever speelde in zijn tijd bij AZ al als centrale verdediger en wordt ook nu bij Ajax geregeld op die positie geposteerd. Met een vertrek van Moisander kan Viergever, die bij Ajax ook vaak als linksback werd ingezet, zijn oude plek innemen.