De Boer: De Ajax-fans moeten er rekening mee houden dat het verdomd lastig is
"Dat is waar iedereen op hoopt natuurlijk"

De Boer: "De Ajax-fans moeten er rekening mee houden dat het verdomd lastig is"

24-03-2015 18:13
17

Een luid fluitconcert daalde afgelopen zondag neer op Ajax, direct na het laatste fluitsignaal in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0). Frank de Boer begrijpt de frustratie onder de supporters, maar vraagt om begrip.

"Er was maar één ploeg die verdiende te winnen en dat waren wij. Het was alleen jammer dat we niet bij machte waren om veel kansen te creëren. Dat is waar iedereen op hoopt natuurlijk", aldus De Boer tegen Ajax TV, opgetekend door Ajax Showtime. "Het publiek moet er wel rekening mee houden dat het verdomd lastig is om tegen een ploeg te spelen, die met elf man in de eigen zestien hangt."

De Ajax-trainer merkt hoe dan ook dat het cynisme toeneemt op de tribunes van de Arena. "Natuurlijk baal je daarvan. Je wilt elke wedstrijd spektakel bieden met minimaal drie of vier goals. Maar zo is het voetballeven nu eenmaal niet. Je hebt met een tegenstander te maken die ook bepaalt wat voor amusementswaarde een wedstrijd krijgt."

"Ik ben ervan overtuigd dat de goal ook wel eens binnen vijf minuten gaat vallen. Als het dan niet lukt, is het soms moeilijk om een gaatje te vinden. We hopen altijd veel gaten te kunnen vinden, maar soms is het nu eenmaal zo", aldus De Boer, die het publiek vorige week met zijn ploeg wél vermaakte.

Ajax won met 1-4 bij sc Heerenveen. Dat had volgens De Boer te maken met de Friezen, die zich niet ingroeven. "Dan kun je wel zien tot waar wij toe in staat zijn. Ik ben overtuigd dat we ook in wedstrijden als tegen ADO aantrekkelijk kunnen spelen, alleen dan moeten de eerste twee mogelijkheden er wel direct in."