Situatie van Denswil bij Ajax was wel vergelijkbaar met de mijne bij Feyenoord
"Ik ga niet meer achterom kijken"

"Situatie van Denswil bij Ajax was wel vergelijkbaar met de mijne bij Feyenoord"

24-03-2015 22:10
9

Ruud Vormer speelde voor tweede viool bij Feyenoord, maar is een belangrijke schakel voor Club Brugge geworden. Met die club won hij dit weekeinde de Belgische beker, na een finale tegen RSC Anderlecht, en nu maakt hij de vergelijking met Feyenoord.

"Ik lever meer goals en assists, dat geeft méér voldoening", geeft Vormer, die bij zijn vorige clubs als verdedigende middenvelder speelde, te kennen in Voetbal International. "Hier heb ik op het middenveld meer vrijheid. Maar vergis je niet, niet eerder in mijn loopbaan heb ik per wedstrijd zo veel kilometers gemaakt als nu."

In het voetbalblad gaat de middenvelder ook in op de situatie van Stefano Denswil, die deze winter de overstap maakte naar Club. "Hij heeft het meteen goed opgepikt, zich aangepast aan Club Brugge en aan de Belgische competitie. Stefano's situatie bij Ajax was wel vergelijkbaar met de mijne bij Feyenoord. Ook hij voetbalt nu wekelijks, daar draait het uiteindelijk om", weet Vormer.

De middenvelder heeft geen boodschap aan het feit dat Jordy Clasie mogelijk vertrekt bij Feyenoord. "Ik ga niet meer achterom kijken, die ontwikkelingen rond Feyenoord en Clasie boeien me niet zo veel. Ik ben nu als speler met Club Brugge aan iets moois bezig. Mijn keuze voor deze club heeft denk ik niet verkeerd uitgepakt."