Ajax-spits belooft beterschap bij jeugdteam Oranje: Bewijzen dat ik niet zo ben
"Ik probeer zo veel mogelijk mijn steentje bij te dragen, ook richting de jongens die nog geen ervaring hebben"

Ajax-spits belooft beterschap bij jeugdteam Oranje: "Bewijzen dat ik niet zo ben"

25-03-2015 07:01

Richairo Zivkovic heeft inmiddels al een flink aantal wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan. Zowel in de Eredivisie als Europees. Hij weet dat men daarom iets extra's verwacht van hem bij Oranje onder 19, dat zich deze week probeert te plaatsen voor het EK van komende zomer.

"Ik probeer zo veel mogelijk mijn steentje bij te dragen, ook richting de jongens die nog geen ervaring hebben", zegt de achttienjarige Zivkovic in gesprek met De Telegraaf. De vorige keer lukte dat niet, toen werd hij door bondscoach Aron Winter uit de selectie gezet wegens onprofessioneel gedrag.

Het akkefietje heeft nu ook geen enkele rol meer in de relatie tussen speler en trainer. "Ik ga laten zien dat de vorige keer een foutje was en bewijzen dat ik niet zo ben", aldus de spits, die Oranje naar de eindronde wil schieten. "Ik hoop het, ja. De eerste wedstrijd is tegen Servië (donderdag, red.), dat is ook leuk."

Servië is het land dat ook hoopte op de diensten van Zivkovic. Vorig jaar stelde de bond alles in het werk om de half Servische spits voor de neus van de KNVB weg te kapen. Ondanks uitnodigingen voor verschillende teams trok de voormalig speler van FC Groningen nooit naar Servië. "Ik heb bedankt."