Kogel door de kerk: Italianen bevestigen komst van Moisander
Fin zet carrière voort in Italië

Kogel door de kerk: Italianen bevestigen komst van Moisander

25-03-2015 11:48
6

Niklas Moisander zet zijn carrière definitief voort bij Sampdoria. De Italiaanse club maakt woensdag bekend dat de transfer van de Ajax-aanvoerder in kannen en kruiken is.

Moisander tekent een contract voor drie seizoenen bij Sampdoria, dat hem transfervrij overneemt van Ajax. In Amsterdam liep het contract van de 29-jarige aanvoerder af. Moisander belandt bij de nummer vier van de Serie A.

Hij speelt sinds 2012 voor Ajax, dat hem overnam van AZ. Moisander werd twee keer kampioen met Ajax en is sinds het vertrek van Siem de Jong afgelopen zomer aanvoerder. De transfer zat er al een tijdje aan te komen, in de winterstop zouden alle partijen al een mondeling akkoord hebben bereikt en woensdag werden de laatste puntjes op de i gezet.

Moisander staat volgens Sampdoria een 'fascinerend avontuur' te wachten in Genua. 'We wensen je veel succes in de seizoensfinale bij Ajax en kunnen niet wachten om je in de zomer te verwelkomen', luidt verklaring op de clubsite. Moisander treft bij Sampdoria overigens een oude bekende. Met de Argentijnse doelman Sergio Romero speelde hij eerder samen bij AZ.