Ik was een vuile Jood en een verrader, dat soort teksten. Ach ja, triest
"Die haat in de ogen bij de supporters…"

"Ik was een vuile Jood en een verrader, dat soort teksten. Ach ja, triest"

25-03-2015 14:00
18

Riechedly Bazoer wekte ruim twee jaar geleden de woede van heel PSV door de club in te ruilen voor Ajax. Hij werd zeven jaar lang klaargestoomd in Eindhoven, maar tekende zijn eerste profcontract in Amsterdam.

"Blijkbaar kwam dat heel hard aan bij sommige mensen binnen de club. Manchester City leken ze allemaal prima te vinden, maar Ajax was heel anders. Ik was van de ene op de andere dag niet meer welkom", vertelt de achttienjarige Bazoer, die na de winterstop zijn doorbraak beleeft bij Ajax, aan Voetbal International.

De middenvelder besloot in de winterstop te verkassen en kwam in het restant van het seizoen geen minuut meer in actie voor PSV. Onlangs werd in het Phillips Stadion duidelijk wat zoiets teweegbrengt. "Ik wist dat het ze me kwalijk namen, maar dat het zo heftig zou zijn. Die haat in de ogen bij de supporters…"

Bij het nemen van een hoekschop kreeg Bazoer een iPhone naar zijn hoofd geslingerd. "Pas later ben ik me gaan realiseren: 'Stel dat ik die iPhone op volle snelheid tegen mijn hoofd had gekregen?' Gelukkig was ik daar tijdens de wedstrijd totaal niet mee bezig. Ik liet me niet van de wijs brengen door gefrustreerde supporters."

Kort voor de topper belandde zijn telefoonnummer op het internet. "Opeens werd ik gebeld door onbekende nummers en werd ik door fans van PSV verrot gescholden. Of kreeg ik sms'jes die me van alles toewensten. Ik was een vuile Jood en een verrader. Dat soort teksten. Ach ja, triest, maar op het veld was ik onverstoorbaar en een dag later heb ik direct een ander nummer genomen."