Helaas komen die kwaliteiten er dit seizoen bij Ajax niet helemaal uit
"Ik denk dat hij een geweldige tijd kan hebben"

"Helaas komen die kwaliteiten er dit seizoen bij Ajax niet helemaal uit"

25-03-2015 16:02
1

De transfervrije overgang van Niklas Moisander naar Sampdoria werd woensdag definitief afgerond. De 29-jarige aanvoerder van Ajax, die in de zomer vertrekt, gaat een mooie tijd tegemoet.

Dat stelt David Endt. "Ik denk dat Niklas een geweldige tijd kan hebben bij Sampdoria", vertelt de voormalig teammanager van Ajax aan Ajax Showtime. "Onder trainer Sinisa Mihajlovic speelt Sampdoria aangenaam voetbal. Hij wil constructief en offensief voetbal spelen met zijn team. Dat heeft Sampdoria naar de Italiaanse subtop gebracht."

Moisander komt in de zomer terecht bij de huidige nummer vier van de Serie A. "Zelf was Mihajlovic als voetballer eerst middenvelder en later verdediger, vandaar dat hij een goed verzorgde opbouw hoog in het vaandel heeft staan. Sampdoria is wat dat betreft moderner dan de meeste Italiaanse clubs."

"Niklas is niet het prototype verdediger die een man uitschakelt, maar hij heeft geweldige capaciteiten, die Mihajlovic goed kan gebruiken", vervolgt Endt. "Helaas komen die kwaliteiten er dit seizoen bij Ajax niet helemaal uit. In Massimo Ferrero heeft Sampdoria wel een ongeleid projectiel als voorzitter. Het is voor Niklas te hopen dat Ferrero niet zomaar besluit Mihajlovic te ontslaan."