'Woeste' Kazim begrijpt er niks van: 'Ze moest samenleven met een beest'
"Ik zal voor dit jaar de club eeuwig dankbaar zijn"

'Woeste' Kazim begrijpt er niks van: 'Ze moest samenleven met een beest'

26-03-2015 07:31
7

Colin Kazim-Richards leeft met de Turkse nationale ploeg toe naar de confrontatie met het Nederlands elftal. De twee landen komen elkaar eind maart tegen in de Arena voor een EK-kwalificatieduel. Reden genoeg voor het Algemeen Dagblad om met Kazim-Richards te praten over zijn verleden in Turkije.

Kazim heeft door zijn periode in Turkije, bij Bursaspor, veel bewondering voor zijn echtgenote gekregen. "Ik moest in die periode zes maanden lang twee keer op een dag in m’n eentje trainen. 's Morgens om tien uur en 's avonds om zes uur", schetst de Feyenoord-spits in het AD. "Reed ik 150 kilometer heen, liep ik 40 minuten rondjes, reed ik 150 kilometer terug. En dat twee keer op een dag. Weet je met wie ze toen moest samenleven? Met een beest... Ik was woest. Ik heb diepe bewondering voor haar gekregen. Er ging in die periode zoveel door me heen", laat Kazim optekenen.

De aanvalsleider van Feyenoord, die de behandeling bij Bursaspor hekelt, werd een ware kluizenaar. "Ik ging de stad niet in. Anders konden de fans weer van alles naar mij roepen. En je kent mij, dat accepteer ik niet in zo’n situatie. Dus was het beter dat ik mijzelf opsloot. Hoefde ik de confrontaties niet aan te gaan. Man, ik werd een kluizenaar." De aanvaller is blij dat hij een 'nieuwe kans' kreeg bij Feyenoord, dat het met hem aandurfde. "Ze haalden me uit een situatie waarin ik dood was." Kazim besluit: "Ik zal voor dit jaar de club eeuwig dankbaar zijn."