Twente genoodzaakt te verkopen: club bewees kracht met deze miljoenentransfers
Lijstje van elf verkochte spelers

Twente genoodzaakt te verkopen: club bewees kracht met deze miljoenentransfers

26-03-2015 07:40
11

Door de penibele financiële situatie is FC Twente genoodzaakt om aankomende zomer spelers te verkopen. De club uit Enschede liet in het verleden meermaals zien dat het miljoenentransfers kan bewerkstelligen.

TC/Tubantia maakte van de gelegenheid gebruik om de transferactiviteiten van Twente uit de afgelopen jaren in kaart te brengen en maakte een mooie opsomming van 'elf lucratieve transfers'. De 'oudste' transfers in het rijtje zijn die van Jan van Halst naar Ajax en Niels Oude Kamphuis aan Schalke 04 in 1999. Voor beide transfers werden miljoenen guldens betaald door hun nieuwe clubs. Een jaar later vertrok Frédéric Peiremans naar Real Sociedad voor vijf miljoen euro. Jan Vennegoor of Hesselink werd voor 8,2 miljoen euro verkocht aan PSV, in het jaar 2001.

Wedden

Meer odds

Pas in de laatste jaren werd het echt feest bij Twente. In 2008 vertrok Karim El Ahmadi voor vijf miljoen naar Feyenoord, een jaar later kocht Ajax Rob Wielaert voor ruim drie miljoen euro en hengelde Hamburger SV Eljero Elia voor circa tien miljoen euro binnen. Het bleek slechts een opmaat naar iets groots. Cheick Tioté vertrok tussendoor voor zeven miljoen naar Newcastle United, alvorens Twente met Luuk de Jong (vijftien miljoen) en Bryan Ruiz (twaalf miljoen) klappers maakte. In 2014 stapte Quincy Promes voor 11,5 miljoen euro over naar Spartak Moskou.